Minik Ellerden Organik Zeytinler


Hatay'da artık tükenmeye başlayan zeytin türlerinden bazıları hala geleneksel zeytin tarımı ile uğraşan bir kısım çifçiler tarafından yetiştiriliyor. Hatay'ın özgün zeytin cinslerini daha verimli hale getirip yaygınlaştırmak gerekirken, Gemlik ve Mudanya tipi zeytin fidanları ile Marmara Bölgesi Zeytin türlerini Hatay'a adapte etmek bölgeye özgü bu zeytin kültürünü de tamamen yok edeceği açıktır.
Yöremizin en gözde zeytini halhalıdır. Halhalı zeytini çok değerlidir. 2-3 kg halhalı zeytin 1 kg zeytinyağı verir. Kırma, kilye ve kül ile salamurası da yapılır.
Hatay'da artık tükenmeye başlayan zeytin türlerinden bazıları hala geleneksel zeytin tarımı ile uğraşan bir kısım çifçiler tarafından yetiştiriliyor. Hatay'ın özgün zeytin cinslerini daha verimli hale getirip yaygınlaştırmak gerekirken, Gemlik ve Mudanya tipi zeytin fidanları ile Marmara Bölgesi Zeytin türlerini Hatay'a adapte etmek bölgeye özgü bu zeytin kültürünü de tamamen yok edeceği açıktır.
Yöremizin en gözde zeytini halhalıdır. Halhalı zeytini çok değerlidir. 2-3 kg halhalı zeytin 1 kg zeytinyağı verir. Kırma, kilye ve kül ile salamurası da yapılır.
Yazdır




Beğen |
0 kişi beğendi